Nieuw theorie-examen bij het CBR

Reflector CBR
Nieuwe theorie-examen – 2015

Het nieuwe theorie-examen van het CBR is gestart! Het oude systeem om examens voor de verkeers-theorie af te nemen dateert al weer uit 1984. Het nieuwe systeem heeft tot voordeel dat het theorie-examen individueel afgenomen kan worden, waarbij elke kandidaat zijn of haar eigen vragen en verkeerssituaties krijgt voorgelegd. Hiermee is het nieuwe theorie-examensysteem klaar voor de toekomst en minder fraudegevoelig dan het huidige systeem. In de toekomst worden er mogelijk bewegende beelden toegevoegd, die de vraagstelling realistischer maakt.

Theorie-examen CBR straks klaar voor de toekomst

De laatste tijd is gebleken dat de huidige manier van afnemen van het theorie-examen voor je rijbewijs niet meer van deze tijd is. Met de huidige media- en communicatiemiddelen is het examen ook te fraudegevoelig gebleken.

Het nieuwe theorie- examen, zoals dit in het najaar van 2014 is ingevoerd, heeft tot voordeel dat de kandidaat met een eigen nummer kan inloggen op het systeem van het CBR en individueel examen kan doen. Iedere kandidaat krijgt dan zijn of haar eigen vragen voorgelegd.

Na afleggen van het theorie-examen krijgt de kandidaat direct de uitslag en is niet meer afhankelijk van de overige examen-kandidaten, zoals dit nu bij het klassikale systeem het geval is.

Kijk voor het volledige document HIER

Of….bekijk de instructiefilm over het nieuwe theorie-examen van het CBR.

CBR-animatie-Zo-gaat-het-nieuwe-theorie-examen-480x319

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.