U borden- Omleidingsroute bij problemen op de snelweg

U-borden – Omleiding bij drukte en calamiteiten

De blauwe U-borden duiden een alternatieve route aan. Volg de blauwe verkeersborden / U-borden voor vaste uitwijk routes naar uw bestemming.

Hoe herkent u een vaste uitwijkroute
De uitwijkroutes worden aangegeven met speciale borden, cialis 40mg de zogenaamde blauwe U-borden. Op deze borden staan nummers die verwijzen naar de uitwijkroute. Elke uitwijkroute heeft een eigen nummer bijv. U25. De blauwe U-borden zijn bevestigd aan de bestaande routeborden. Een afsluiting van de snelweg, bijvoorbeeld veroorzaakt door een ongeluk, leidt al snel tot een file. Het dan organiseren van een omleidingsroute met de bijbehorende bewegwijzering kost veel tijd. Door vaste uitwijkroutes in te stellen op regionale wegen, aangegeven met speciale borden, kunt u snel een alternatieve route nemen.

Hoe weet u of u een uitwijkroute moet volgen
Als de weg is afgesloten dan krijgt u via een bord in de berm of een tekst-kar aanwijzingen om de vaste uitwijkroute te volgen. Omleidingsroutes worden ook genoemd bij de verkeersinformatie
op de radio. In heel Nederland komen er ruim 150 uitwijkroutes.

Is de uitwijkroute sneller
De uitwijkroutes hebben een langere reistijd dan wanneer u over de snelweg rijdt. Zelfs bij de dagelijkse files is de snelweg vrijwel altijd sneller. Maar als de snelweg geblokkeerd is, dan is de uitwijkroute een goed alternatief. In sommige gevallen kan tijdelijk de verkeersregeling worden aangepast.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de vaste uitwijkroutes?
Bel Rijkswaterstaat op 0800-8002 (gratis).
Of bezoek www.vanAnaarBeter.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.