Proef nieuw Voetgangers-Verkeerslichten

verkeerslicht_met_wachttijdvoorspel
Situatie 1, rood licht
Als zich geen voetganger bij de oversteekplaats bevindt, straalt het verkeerslicht het bekende rode stilstaande voetgangersfiguur uit.

Situatie 2, een voetganger wil oversteken
Als een voetganger bij het verkeerslicht komt en de drukknop aanraakt, komt op deze drukknop de melding “wacht op groen”. In het onderste verkeerslicht komt het woord “wacht” te staan. Ook loopt daarin een cirkel van witte lampjes met de klok mee naar boven af. Deze lampjes geven aan hoe lang de voetganger nog moet wachten tot het licht op groen springt. De snelheid van het aflopen is afhankelijk van het aanwezige overige verkeer.

Situatie 3, de voetganger krijgt groen licht
Wanneer de voetganger groen licht krijgt, verschijnt er een groen voetgangersfiguur in het onderste licht. In het bovenste licht loopt een cirkel van groene lampjes met de klok mee naar boven af. Deze lampjes geven aan hoe lang de voetganger nog kan oversteken.

Situatie 4, de alles-rood tijd
Als de tijd dat de voetganger kan oversteken bijna voorbij is, gaat het figuurtje groen knipperen (zoals geel licht bij autoverkeer). Het figuurtje wordt weer in rood naar het bovenste licht gestuurd en er blijft een kwart cirkel met groene lampjes over. Deze kwartcirkel loopt af met de klok mee en geeft de alles-rood tijd aan. Deze alles-rood tijd, of ontruimingstijd, is de veiligheid die wordt gegeven aan de voetganger om nog veilig de overkant te bereiken, voordat het autoverkeer groen krijgt. Zodra het laatste groene lampje uit gaat, krijgt het autoverkeer groen.

Lees meer……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.