Bromfietsexamen minimaal 390 euro

Het nieuwe praktijkexamen voor bromfietsers is op 1 januari 2010 ingevoerd. Het bijbehorende rijbewijs kost ten minste 390 euro, voor een examen van drie kwartier en vier lessen. Voor vierwielige brommobielen liggen de kosten hoger: 650 euro voor acht lessen en een examen van een half uur.

Als er extra lessen nodig zijn, zullen de kosten stijgen, waarschuwt de bewindsman. Het praktijkexamen wordt ingevoerd vanwege het relatief grote aantal ongevallen met vaak jongere bromfietsers. De invoeringsdatum is gekozen om de branche de tijd te geven zich voor te bereiden. Volgens de Bovag, die via zijn rijscholen de lessen gaat geven, kan de prijs van het examen gemakkelijk hoger uitkomen. ‘Het is echt een vanaf-prijs’, aldus een woordvoerder.

Bron: ANP 2009

2 gedachten over “Bromfietsexamen minimaal 390 euro”

 1. Beste Enne,

  Helaas kan ik je hier geen bevredigend antwoord op geven. Het examen wordt overigens ook zeker niet vóór 2010 ingevoerd (als het dan al ingevoerd wordt ?). Onderstaande artikelen of websites helpen je mogelijk verder. Misschien hebben ze binnen je rij-instructeursopleiding meer concrete informatie ?

  http://www.ibki.nl/IBKI/WRM/NIEUWE WRM/WIJZIGING WRM STB 2008 432.PDF

  http://www.ibki.nl
  http://www.inovam.nl

  Succes met de rij-opleiding en bedankt voor het compliment.

  Mvg – Sjaak

 2. Wie mogen deze bromfietsers gaan opleiden en waaraan moet een opleider voldoen om dit te mogen uitvoeren?

  Zelf ben ik bezig om dit jaar mijn opleiding voor rij-instructeur cat. B af te ronden. Het leek mij wel een idee om ook bromfietsers op te leiden.

  Geweldige website trouwens. Supercompleet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.