Autorij-examen- Rijangst

examen angstOmgaan met rijexamenangst of rijangst

Omgaan met rijexamenangst is een toegankelijk geschreven boek over angst voor of bij het rijexamen. De auteurs zijn Ard Nieuwenbroek en Piet Gieles, uitgegeven door Bohn Stafleu Van Loghum ( ISBN 903134345 5 NUR 770).

De cover van het boek vermeldt het volgende
‘Iedere dag doen honderden mensen rijexamen. Velen daarvan zakken. Dat is pijnlijk en kost handenvol extra geld. Sommige mensen zakken omdat de kennis van de theorie of de rijvaardigheid onvoldoende is. Maar heel veel kandidaten halen het examen niet omdat zij last hebben van rijexamenangst. De spanning van het examen blokkeert het leveren van en goede prestatie. Met het zweet in de handen, hoofdpijn en een opgejaagd gevoel is de kans om het examen te halen beduidend kleiner.

Aan angst voor het rijexamen, zowel het theorie- als het praktijkgedeelte, is wat te doen. In dit boek wordt het verschijnsel rijexamenangst, wat het precies is en wat de oorzaken ervan kunnen zijn, op een toegankelijke manier beschreven. Vervolgens worden er veel tips gegeven om je zo goed mogelijk voor te bereiden op beide examens en angst tijdens het examen te voorkomen. Wanneer de angst vlak vóór of tijdens het examen toch toeslaat, kun je jezelf technieken leren om de baas te worden over je eigen angst. In dit boek wordt besproken hoe je in die situatie effectief met angst kunt omgaan en wat je moet doen als je gezakt bent.

Omgaan met rijexamenangst verschijnt in de reeks Van A tot ggZ. Meer informatie over de reeks is te vinden op www.a-ggz.nl

Herkenning van rijangst
Herken je jezelf in bovenstaande verhandeling dan is dit boek zeer aan te raden. Dus……op naar boekhandel, bibliotheek, of kijk op de website.

Ook een boeiende site die handelt over angst  www.spreekuurpsycholoog.nl

 

Een gedachte over “Autorij-examen- Rijangst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.