Auto rijles Losse lessen of Pakketten

Autorijles – Kiezen voor een rijopleiding

Bijna iedereen zal vroeg of laat overwegen rijlessen te gaan nemen. Het rijbewijs-B geeft je -nadat het behaald is- de ‘vrijheid’ voor het leven. In dat licht bezien is het behalen van het rijbewijs een relatief goedkope investering. In de praktijk blijft het natuurlijk veel geld om uit te geven, zodat een goede oriëntatie voorafgaand aan de keuze voor je autorijschool belangrijk is. Het krijgen van een goede rijopleiding staat natuurlijk voorop, maar je moet je ook op je gemak voelen in -de kleine ruimte van- een lesauto. Uiteindelijk zul je gemiddeld gezien 45 uur met elkaar in de lesauto door moeten brengen alvorens je met het felbegeerde roze pasje zelfstandig de weg op kunt. (2toDrive uitgezonderd tot je 18de).

Pakketten of losse lessen

Bij aanvang van de rijopleiding sta je voor de keuze, neem ik losse lessen of kies ik voor een pakket, zodat ik weet waar ik aan toe ben?
Mijn advies is: neem losse lessen!
Ten eerste geeft dit je de kans eventueel te wisselen van rijschool als het je -om wat voor reden dan ook- niet bevalt; ten tweede geeft het meer rust, omdat je niet de druk voelt je rijopleiding binnen de uren van het pakket af te ronden. In de praktijk blijkt maar al te vaak dat kandidaten vanuit kostenoverweging gaan rekenen om uit te komen met het aantal lesuren binnen het pakket, zonder dat ze al ‘rijp’ zijn voor het examen bij het CBR. Ook bij de rij-instructeur zal dit bewust of onbewust mee kunnen spelen.

Natuurlijk is het prettig als je het rijbewijs haalt met zo min mogelijk uren, tegen minimale kosten maar reëel is dat niet altijd. Het enige wat uiteindelijk van belang is én telt, is dat je als goed beginnend automobilist(e) veilig en goed voorbereid de weg op kunt, zodat je over 60 jaar nog positief kunt verhalen over je ervaring als goed, veilig, sociaal en schadevrij rijdend automobilist.

Succes met de keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.