Verkeersborden Nederland 2

  Artikel verplaatst naar Verkeersborden Nederland

2 gedachten over “Verkeersborden Nederland 2”

  1. Goede middag,

    Op wegen waar bord G3 geplaatst is geldt altijd een maximale toegestane snelheid van 100 km. per uur, tenzij door een verkeersbord een lagere snelheid wordt aangegeven. Verschil met autowegen ten opzichte van autosnelwegen is, dat je op autowegen wel kruisend verkeer en / of verkeerslichten kunt verwachten. Met name hierom kun je dus bord B1 verwachten om bij / na kruispunten de voorrangssituatie te verduidelijken. Buiten de bebouwde kom wordt bord B1 na het kruispunt geplaatst, evenals bord G3. Deze borden zijn dan feitelijk niet bedoeld voor bestuurders die zich al op de autoweg bevinden, maar voor degenen die vanaf de kruisende weg de autoweg opdraaien.

    Hoop dat het voldoende duidelijk is.

    Mvg – Sjaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.